[...] niezbilansowane i jałowe. Za dużo chleba. Za mało tłuszczy - daj chociaż z 80 g, ww obniż. Zamiast kurczaka jakieś bardziej tłuste mięso - jak musi byc kurczak - to udka, ale jest jeszcze wieprzowina, wołowina, podroby ( to wariant bardziej ekonomiczny). Jakies sensowne żródła tłuszczy by sie przydały - masło klarowane, olej kokosowy, te [...]
hmmm zamiast tego masla roslinnego daj zdrow tluszcze orzechy oliwa z oliwek lub tran! zamiast udka kurczaka lepiej piers... hmmm a jakie masz zapotrzebowanie wg obliczen? ogulnie BTW ok!
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
W/w jadłospis jest na jeden dzien, codziennie musisz urozmaicać, nie mówię że wszystko zmeinić ale co niektóre posiłki, jednego dnia jesz ryżz kurczakiem to następnego z makaronem czy kaszą, jednego dnia makrelę a innego np udka kurczaka itd.
[...] ... polecam też przeciery pomidorowe w szklanych butelkach - 99.99% pomidorów, wystarczy dodać kilka przypraw i masz soczyste mięso - kolega powyżej dobrze poradził, że rwane będzie bardziej nasiąknięte ( chociaż gotowane z zasady jest bardzo suche i wolę gotowane udka czy podudzia lub chociaż to już inna bajka, gotowana golonka indyka :D )
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
2 letnie dziecko. Makaron moge zastapic razowym, z pieczywem tak samo. Udka tez przeciez nie beda dnia kazdego. Biore pod uwage piees kurczaka a takze podroby, ktore sa niedocenianym zrodlem bialka.
Mozna kupic w niekorych sklepach mieso z udka kurczaka bez kosci. Po uwzglednieniu proporcji kwasow tluszczowych mozna czasami zjesc. Ceny nie pamietam niestety.